Android figur

Hvor sikkert er Android?

22. nov 2017
- af Kenneth Geisshirt - Alt om DATA

Hvor godt beskyttet er du som bruger af mobiler, tablets og tv’er med Googles Android-system? Vi vurderer risikofaktorerne og ser på, hvilke sikkerhedsfunktioner der er på vej.

Android er et af verdens mest udbredte styresystemer. I dag er der omkring to milliarder aktive telefoner eller tablets, som kører Android.

Når så mange mennesker hver dag bruger et styresystem, er det ikke uvæsentligt, hvor sikkert det er.

Android har et ry for at være mere usikkert end andre styresystemer. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvilke sikkerhedsfunktioner Android har og vil få i den nærmeste fremtid.

Android er Linux
Lad os begynde med at se på, hvordan Android i virkeligheden er bygget. Android benytter Linux som kerne og har en del basale værktøjer til fælles med Linux-distributioner som Ubuntu Linux.

Det er dog værd at indskyde, at Android benytter en Linux-kerne med en række modifikationer. Modifikationerne er primært skabt for at give en bedre ydeevne eller brugeroplevelse.

Læs også: Test af ASUS ZenFone 4 - fremragende kamera i velfungerende smartphone

Linux låner mange koncepter fra gamle UNIX, og det mest basale i UNIX er adskillelsen af brugere. Alle filer og foldere ejes af en bruger, og brugeren kan give andre adgang til filerne.