Det er vigtigt at vedligeholde dine hårde hvidevare

Få et så godt som nyt køkken for bare 16.000 kr.

21. aug 2014
- af Sami Carøe Moussa - Priser.dk

Køkkenet står ofte højt på listen over ting, som danskerne godt kunne tænke sig at renovere. Men det behøver ikke at være dyrt. Vi viser her hvordan.

Køkkenet er en central del af hjemmet for mange danskere, og det er som regel også her, at der er et ønske om renovation i mange hjem.

Ofte strander det ønske desværre på prisen, da det for det meste er ret dyrt at få installeret et helt nyt køkken, især hvis man køber diverse pakkeløsninger. Det behøver dog ikke at være sådan.

Det er især hvidevarerne, der vejer meget i budgettet, når man køber nyt køkken, og der er da også mange hvidevarer placeret i køkkenet. Køle-fryseskab, ovn, kogeplade, opvaskemaskine og emhætte fylder ekstremt meget i billedet, og de har meget at sige i forhold til et køkkens udseende.

En billigere løsning er netop også bare at udskifte hvidevarerne, snarere end hele køkkenet. Udskifter man samtlige hvidevarer og for eksempel maler resten af rummet, så står man lige pludselig i et helt nyt køkken.

Vi har samlet en liste her, der viser, at udskiftningen af samtlige hvidevarer sagtens kan lade sig gøre for lige over 16.000 kroner, uden at man går på kompromis med hverken design eller kvalitet.

Bosch HBA63B152S – Testvindende ovn med selvrensefunktion

Bedste pris: 3.507 kr

Indbyggede ovne er i de sidste par år blevet meget populære, og de fleste nye køkkener har kogesektion og ovn hver for sig. Denne ovn fra Bosch er også indbygget, og det er en testvindende en af slagsen.

Den vandt nemlig Tænks test af indbygningsovne i 2013, hvor især dens lave energiforbrug fik ros. Her får du altså en af de allerbedste indbygningsovne på markedet.

Samtidig er ovnen udstyret med pyrolyse, hvilket vil sige, at den klarer rengøringen for dig. Det kræver bare aftørring med en våd klud efter programmet er kørt, og så har du en helt ren ovn.
Læs mere om Bosch HBA63B152S – Testvindende ovn med selvrensefunktion
Bosch HBA63B152S – Testvindende ovn med selvrensefunktion

Gorenje DKG6335E – Emhætte i glas og stål

Emhætten bliver en gang imellem kaldt køkkenets krone på grund af dens prominente fremtræden i køkkenets udseende. Derfor er det også yderst vigtigt, at designet af emhætten er i top, da dens design har stor betydning for køkkenets samlede look.

Det har Gorenje sørget for med denne emhætte, der er holdt i en elegant kombination af glas og stål, der matcher looket i det moderne køkken. Selve sugeeffekten er selvfølgelig også på plads med en max kapacitet ved recirkulation på 295 m3/h.

Gorenje IS644AC – Induktion der matcher emhætten

Kogepladen og emhætten skal af naturlige grunde passe godt sammen, hvorfor vi har taget de to hvidevarer fra samme producent, nemlig Gorenje. Denne kogeplade varmer ved hjælp af induktion, hvilket også er meget populært for tiden, da det har en række fordele.

Det varmer først og fremmest meget hurtigere end traditionelle glaskeramiske kogeplader, men det varmer også kun gryden, hvilket betyder, at selve kogepladen ikke bliver varm.

Det gør den ikke, fordi induktionskogeplader opvarmer ved hjælp af et magnetisk felt og dermed kun opvarmer magnetiseret metal. Derudover er induktionskogeplader energibesparende, og det er blandt andet derfor fremtidens valg indenfor kogeplader.

Siemens speedMatic SN45M205SK – Testvindende opvaskemaskine

Denne opvaskemaskine fra Siemens blev bedst i Tænks test af opvaskemaskiner i 2012 og blev anbefalet igen i 2013. Den blev især rost for sit lave vand- og energiforbrug, der ikke går ud over vaskeevnen. Samtidig er prisen virkelig god i forhold til vaskemaskinens høje kvalitet.

Den er også ekstremt lydsvag og er i stand til at regulere brugen af vand, alt efter hvor fyldt den er. Det er en fremragende opvaskemaskine til en fremragende pris.

Whirlpool WBE 34142 W – Stort køle-fryseskab til små penge

Whirlpool har her lavet et særdeles prisstærkt køle-fryseskab med en samlet kapacitet på 339 liter, hvoraf fryseren optager de 113 liter, mens køleskabet er på 226 liter. Det er især vigtigt med god plads i køleskabet for familier, hvor der naturligvis er behov for mere plads til madvarer.

Hylderne er af glas, lydniveauet er på bare 39 dB, mens energiklassen er A++, så dette køleskab er altså også blandt de bedste, når det kommer til energibesparelsen.